logo1 1  logo3 1

Virksomhedens start og udvikling

 

Forretningen startede den 1/1-1955, da Henry D. Nielsen købte en lille butik, der handlede med småting til brug for landbruget i stationsbyen Vemb 18 km. vest for Holstebro. Det var malkemaskinegummi, fladremme, kileremme etc. Allerede inden starten var der truffet aftale om forhandling af Massey Harris produkter, som var kendt for den lille Pony traktor, og som i særdeleshed var stærk på selvkørende mejetærskere, som i disse år var en vigtig nyskabelse i mekaniseringen af landbruget.

Den gang som nu, var sammenlægninger og fusioner også en del af forretningsverdenen, og Massey Harris opkøbte Ferguson fabrikken i Coventry i England. Ved sammenlægningen af de to mærker, blev det Massey Fergusons navn der lige siden har præget mekaniseringen af landbrug verden over. Den 1. maj 1958 bliver forretningen autoriseret Massey Ferguson forhandler.

I februar 1962 dør Henry D. Nielsen ganske pludseligt kun 35 år gammel, og en række planer om flytning og udbygning af forretningen bliver brat stoppet. Henry D. Nielsens enke, Dorthe Nielsen, som havde været med i forretningen næsten fra start, vælger at drive forretningen videre, og i 1965 fuldføres planen om at bygge ny forretning i Mejrup ved Holstebro. Mekaniseringen af landbruget gik stærkt og der blev solgt mange maskiner i disse år. I 1967 kunne firmaet modtage en plakette fra Nordisk Diesel, som var importør af Massey Ferguson, der markerede salget af ny Massey Ferguson traktor nr. 500.

I 1982 kommer Lars D. Nielsen, Dorthe og Henry D. Nielsens yngste søn, hjem i forretningen som sælger, og i 1983 bliver Dronningborg mejetærskerforhandlingen overtaget. I slutningen af firserne indledes et glidende generationsskifte. I 1994 trækker Dorthe Nielsen sig tilbage, og Lars D. Nielsen bliver daglig leder af virksomheden.

I 2003 bliver distributionen af Fendt overtaget af Agco Danmark, og salget lagt ud til Massey Ferguson-forhandlerne i Danmark. Den ny Fendt forhandling bliver positivt modtaget af kunderne og giver et markant løft til virksomhedens traktorsalg. MF traktorernes fortsatte stærke produktprogram har, sammen med Fendts position som verdens mest innovative og pålidelige traktormærke, givet virksomheden et godt fodfæste i traktormarkedet. En stor del af områdets landbrug og maskinstationer kører i dag med traktorer af de to mærker.

 

 

Kontakt os

A/S Henry D. Nielsen
Viborgvej 79
7500 Holstebro
Danmark

Telefon 97 42 09 66